Starters in Zelhem kiest CPO begeleider

Afgelopen woensdag, 15 augustus, heeft de tweede Algemene Leden Vergadering van Starters in Zelhem plaatsgevonden bij HAWI aan de Ambachtsweg in Zelhem. Starters in Zelhem wil HAWI dan ook bedanken voor het beschikbaar stellen van de kantine.

Het is tijd om knopen door te hakken
De ‘buurt’ heeft enkele weken geleden twee verschillende bouwadviseurs uitgenodigd om hun verhaal te vertellen over hoe zij een CPO project zien, wat hun taken zijn, wat hun doelstelling is en waar zij zich op gaan focussen. Ushi uit Enschede gaf ons inzicht in het bouwproces zelf. Een jong, fris bedrijf met ervaringen in het begeleiden van CPO projecten vertelde tijdens de presentatie vol enthousiasme over CPO, het bouwproces en hun verwachtingen en onderbouwde dit met een goede, informatieve PowerPoint. De andere genodigde was de heer Raterink van Bouwkundig Adviesburo Raterink uit buurtdorp Hengelo. Iemand die kennis heeft opgedaan middels jarenlange praktijkervaring en mensen wil helpen om hun dromen te verwezenlijken. Geen presentatie maar met gewoon aangeschoven aan tafel en een blaadje op de knie werden er al gauw goede, vernieuwende ideeën geroepen. Tijdens het gesprek kwam duidelijk zijn passie naar voren, ondanks de geringe ervaring in het begeleiden van een CPO-project.

Gedurende de ALV, waar naast het verwelkomen van twee nieuwe buren (welkom nogmaals) werden de beide bouwprojectbegeleiders onder een vergrootglas gelegd. Voordelen, nadelen, het eerste financiële plaatje, en vooral gevoel werd belicht en na een stemronde kwam unaniem naar voren dat wij graag verder willen gaan met de heer Raterink.

Aan de slag!
De vervolgafspraak met de heer Raterink zal op korte termijn plaatsvinden en vanuit daar gaan wij kijken naar onze eisen. Wat hebben wij op het oog, wat zijn de verwachtingen voor de woning, wat heb je persoonlijk te besteden, is dit waar te maken met je eisen en wat gaan we nu daadwerkelijk bouwen.

Nog meer buren
Omdat de buurt nog altijd meer buren kan gebruiken, willen wij mededelen dat jij je nog altijd kan inschrijven als nieuwe buurman/buurvrouw. De inschrijving gaat via de gemeente en afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen wordt er geloot. Dus ben jij diegene die vindt dat het tijd is om uit huis te gaan, heb jij zin om zijn eigen huis te ontwerpen en straks te gaan bouwen en ben jij op zoek naar fantastische nieuwe buren? Dit is je kans! Mail voor meer informatie naar info@startersinzelhem.nl