Jonge starters in Zelhem richten vereniging op

Op 5 juni hebben de jongeren van de pilot woningbouw voor jongeren in Zelhem voor de locatie Schildersoortschool de vereniging opgericht. De jongeren hebben daarvoor alle stappen doorlopen samen met notaris mr. J. Blankestijn uit Zelhem.
Met de vereniging kunnen de starters onder andere een begeleider aanstellen tijdens het traject ter ondersteuning en hebben zij een formele vertegenwoordiging via het bestuur zodat ook verdere vervolgstappen ondernomen kunnen worden.
Op diezelfde dag zijn de deelnemers bij elkaar gekomen in de kantine van Hawi in Zelhem om daar de eerste Algemene Leden Vergadering te houden. Tijdens deze vergadering is ook gesproken over de datum waarop de deelnemers, in samenwerking met de gemeente Bronckhorst kennis willen gaan maken met de buurt om zo de buurt de gelegenheid te geven om een praatje te maken met de deelnemers. Op korte termijn zal de datum en de tijd gedeeld worden met de inwoners.
Alle starters hebben erg veel zin in de uitdaging om samen 14 huizen te laten bouwen op het terrein van de voormalige Schildersoortschool.